Een steiger voor eigen gebruik, welke en waarom?

steigers

Klussers werken regelmatig de hoogte, voornamelijk bij werkzaamheden aan de buitenkant van je huis. Het werken op hoogtes is veiliger en prettiger als je beschikt over een steiger. Ladders en trappen voldoen vaak niet aan de eisen voor de veiligheid, zeker niet als je er langer op staat.

De voordelen:

Een steiger heeft meerdere voordelen, ook het zelf kopen van een steiger mits je het vaak gaat gebruik is aangeraden.

  • Met een steiger ben je veel gemakkelijker aan het werk. Met een trap of ladder is het risico op vallen vele malen groter.
  • Een steiger vergemakkelijkt het kluswerk. Je hebt dan een platform om je spullen op te zetten, omdat een steiger ook breder is kun je een groter oppervlak in één keer aanpakken in plaats van een ladder de hele tijd te verplaatsen.
  • Eigen steiger kopen. Een steiger kopen is vaak een grote investering, maar als je veel klust is het op termijn goedkoper dan het constant huren. Bij het huren van een steiger betaal je niet alleen maar huur voor het materiaal zelf maar je hebt ook te maken met de transportkosten, deze heb je niet als je zelf een steiger hebt.
  • Een steiger huren doe je meestal voor een bepaalde periode. Met een eigen steiger maakt het dus ook niet uit als de klus wat langer duurt.
  • Als je een eigen steiger hebt kun je hem ook delen met familieleden, vrienden en buren.

voorkom-ongevallen-op-steiger-2 (002)

Soorten steigers

Steigers zijn in meerdere soorten en varianten te verkrijgen, ieder met hun eigen kwaliteiten en voordelen.

  • De staande steiger. Deze rust met twee staanders op de grond. ze worden vooral gebruikt door professionals bij grote projecten, maar ze zijn ook geschikt voor de klussers met langdurige projecten.
  • De Rolsteiger. De naam zegt het eigenlijk al, deze steigers staan op wielen. Rolsteigers zijn door hun flexibiliteit erg populair. vanaf 1 januari 2018 is er een nieuwe regelgeving voor het gebruik van rolsteigers. Door deze nieuwe regelgeving raden we aan om rolsteigers bij gespecialiseerde bedrijven zoals net te kopen.
  • De vouwsteiger. Deze zijn inklapbaar en nemen dus weinig ruimte in beslag tijdens de opslag

De kamersteiger. Kamersteigers zijn een soort rolsteigers speciaal gemaakt voor gebruik binnen in je huis. Ze zijn lager dan rolsteigers voor buiten maar ze hebben een andere module waardoor je de werkhoogte eenvoudig kan vergroten.