Het verschil tussen biggenruggen en stootbanden

parkeergarage

Voor de woorden biggenruggen en stootbanden worden vaak dezelfde omschrijvingen gebruikt. Maar is er een verschil tussen beide betonproducten? Om dat te weten te komen gaan we in dit blog nader in op de vele toepassingen van betonnen biggenruggen en stootbanden. Biggenruggen en stootbanden zien we veelvuldig terug in onze huidige infrastructuur. Op parkeerplaatsen, bij gebouwen, op rijbanen en vele andere situaties waar structuur en overzicht wordt vereist treft men biggenruggen of stootbanden aan.

De veelzijdigheid van biggenruggen en stootbanden

De stootbanden zijn voorzien van een voet. Deze dient in de bestrating in te worden gepast waardoor een stootband muurvast komt te liggen. Een biggenrug heeft geen voet en kan dus los op het asfalt of bestrating worden geplaatst. Indien gewenst kunnen ze wel geplakt worden op de ondergrond. Biggenruggen en stootbanden hebben als overeenkomst dat de bovenkant afgerond is, de vorm van een biggenruggetje. Stootbanden worden, net als biggenruggen veel gebruikt bij parkeerplekken. Om duidelijk te maken waar een auto mag staan en te voorkomen dat er te ver wordt door gereden. Dit kan het geval zijn bij parkeerplaatsen welke tegenover elkaar gesitueerd zijn of bij een muur in een parkeergarage bijvoorbeeld. De halfronde vorm van een biggenrug of stootband beschadigd de onderkant van een auto niet.

Biggenruggen als barrière gebruiken

Omdat biggenruggen in grotere afmetingen te verkrijgen zijn kunnen ze ook uitstekend als barrière dienen. Individueel of geschakeld vormen ze een hindernis welke niet is te nemen. Handig bij showrooms, winkelpuien of andere panden welke gevoelig zijn voor ramkraken. En mag er ergens niet geparkeerd worden, zoals bij een nooduitgang? Met een biggenrug voor de deur wordt dit zeer duidelijk aangegeven. Stootbanden en biggenruggen zijn beiden vervaardigd uit duurzaam beton. Het is oersterk en nagenoeg onderhoudsarm. Beide betonproducten zijn dus nagenoeg hetzelfde maar met biggenruggen zijn de mogelijkheden uitgebreider. We bieden ze aan tegen scherpe prijzen en in diverse maten. Bekijk dus snel ons grote aanbod betonnen biggenruggen op www.biggenruggenbeton.nl!