Het hoe en wanneer gebruiken van oogbouten

oogbouten

Wanneer u oogbouten nodig hebt wilt u natuurlijk wel dat deze voldoen aan alle veiligheidseisen, van zeer goede kwaliteit zijn en daarnaast een betaalbare prijs hebben. Kijk dan eens bij de Hijswinkel. Ze hebben alles op het gebied van hijsen, dus ook oogbouten. Door de jarenlange ervaring van de professionele medewerkers weten ze precies welke producten er nodig zijn om hijswerkzaamheden op een zo’n veilig mogelijke manier te laten verlopen. Ook het certificeren, een soort keuring, van de oogbouten en andere hijsproducten nemen ze graag voor hun rekening. Ze bedienen zowel de particuliere als de zakelijke markt. Niet alleen diverse oogbouten of andere hijsmiddelen treft u aan in het assortiment: ook alles op het gebied van veiligheidskleding, schoenen en helmen bijvoorbeeld zijn bij de Hijswinkel tegen scherpe prijzen verkrijgbaar.

Waarvoor dienen oogbouten?

Oogbouten zijn in principe bedoeld om iets te hijsen. Maar ze kunnen net zo goed als bevestigingspunt worden gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stevig vastmaken van een koord van een boksbal in het plafond of een hanging basket met planten onder een overkapping. Ook leidingwerk kan met behulp van oogbouten prima ondersteund worden. Omdat oogbouten zijn voorzien van een schroefdraad kunnen ze eenvoudig in het plafond gedraaid worden. Dit schroefdraad zorgt er tevens voor dat ze ook zeer simpel weer verwijderd kunnen worden. Wanneer oogbouten worden gebruikt voor hijsklussen om lasten op te tillen kunnen ze naderhand ook weer weggehaald worden en kunnen ze bij een volgende klus weer worden ingezet. Oogbouten zijn te verkrijgen in kantelbare en niet kantelbare uitvoeringen.

Oogbouten in diverse maten en materialen

Oogbouten zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen. Dit geldt ook voor de materialen waaruit ze vervaardigd zijn. Dit kan verzinkt materiaal zijn maar ook in een RVS uitvoering. In de roesvrijstalen uitvoeringen zit ook nog weer onderscheid tussen de 304 en 316 kwaliteit. Wanneer u oogbouten nodig hebt voor het ophangen van dingen in het interieur volstaan 304 oogbouten prima. Deze zijn dan ook wat goedkoper dan de 316 uitvoeringen. Deze zijn daar-in-tegen beter bestand tegen diverse invloeden van buitenaf zoals zout water. Twijfelt u welke oogbouten geschikt zijn voor uw ideeën of wensen? Bij de Hijswinkel helpen ze u graag verder.