Gevel bekleden? Dit zijn de mogelijkheden

gekleurde gevel

Ben jij bezig met het bouwen van een woning of ga je jouw huidige woning op korte termijn verbouwen? Dan is de kans groot dat (een deel van) de gevel bekleed moet worden. Gevelbekleding bepaalt de uitstraling van een woning. Daarom is het belangrijk dat het soort gevelbekleding bij de woning past. Gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het meest bekende soort gevelbekleding is baksteen, maar er zijn ook allerlei andere mogelijkheden. Wij hebben een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

Kunststof gevelbekleding van Vinyplus

De eerste optie is kunststof gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding kent veel voordelen ten opzichte van andere soorten gevelbekleding, maar het allergrootste voordeel is dat schilderen voorgoed verleden tijd is. Kunststof gevelbekleding is weers- en vochtbestendig, kent geen verkleuring, is eenvoudig te monteren, makkelijk schoon te houden en heeft een levensduur van ongeveer 30 jaar. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar met natuurgetrouwe houtstructuren, waardoor het niet te onderscheiden is van echt hout. Met kunststof gevelbekleding geniet je van alle voordelen van houten gevelbekleding en zijn de nadelen van houten gevelbekleding niet aanwezig. Kies je voor kunststof gevelbekleding? Dan is het aan te raden om te kiezen voor gevelbekleding van het merk VinyPlus. VinyPlus is een A-merk gevelbekleding van hoge kwaliteit. Het heeft een duurzaam bouwen kenmerk en kan gebruikt worden voor alle soorten gevelbekleding. Van dakkapellen tot gevelrenovaties, met VinyPlus ben je verzekert van een prachtige, nette gevel.

vinyplus (002)

Metalen gevelbekleding

Metalen gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei metaalsoorten. Zo kun je kiezen voor cortenstaal gevelbekleding, roestvrijstalen gevelbekleding, aluminium gevelbekleding en koper gevelbekleding. De beste keuze is echter zinken gevelbekleding. In tegenstelling tot de andere soorten gevelbekleding treedt er bij zink geen verkleuringen op. Bovendien is zink duurzaam, zeer onderhoudsvriendelijk en niet brandbaar. Met zinken gevelbekleding geef je jouw woning een stoere, moderne uitstraling.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is het meest bekende soort gevelbekleding. Het is een zeer breed inzetbaar product, maar er kleven ook een aantal nadelen aan. Houten gevelbekleding vergt veel onderhoud, is lastiger schoon te houden dan metalen of houten gevelbekleding en kan gaan rotten. Voordelen van hout zijn dat ze jouw woning een authentieke uitstraling geven en bij elk soort woning gebruikt kunnen worden. Van moderne woningen tot monumentale woningen, houten gevelbekleding past overal bij. Welk soort gevelbekleding het beste bij jouw woning past hangt af van jouw persoonlijke smaak. Wil je het liefst onderhoudsvrije gevelbekleding met een natuurlijke uitstraling? Dan is VinyPlus de beste keuze.