Nieuwe brievenbus in je voortuin plaatsen

Brievenbus

Ga je verhuizen, is het tijd om je voortuin van een nieuwe look te voorzien of ga je meer/minder post ontvangen? Het zijn allemaal redenen om een nieuwe brievenbus aan te schaffen. Maar welke brievenbus kies je dan? Het aanbod in brievenbussen in zo groot dat je soms niet weet welke je moet kiezen. Gelukkig zijn er een aantal kenmerken waarop je een brievenbus kunt uitzoeken.

Staand model

Allereerst moet je nagaan of je de brievenbus op een statief wilt gaan monteren om deze bijvoorbeeld aan de straat te zetten of naast je oprit. In dat geval ben je dus op zoek naar een staand model. Dit kan een brievenbus op een statief zijn, of een staande briefkast die je aan de grond kunt monteren. Welke mailbox je dan kiest is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Vind je een RVS model mooi of ga je voor een moderne antraciet kleur? Misschien vind jij een cortenstaal model wel mooi met zo’n mooie roestende uitstraling.

Wandmodel

Een model die je aan de muur kunt monteren of misschien aan een hekwerk. Het wandmodel is vaak iets kleiner dan een staand model, maar je hebt ook grote varianten. Je kunt zo’n brievenbus naast je voordeur aan de muur monteren of als je huis wat verder van de weg staat kun je de briefkast aan een hekwerk monteren. Er zijn heel veel soorten verkrijgbaar en ook heb je soms keuze uit wel 10 verschillende kleuren.

Voordeurbrievenbusklep

Niet iedereen heeft een losse brievenbus nodig, wanneer je huis dicht genoeg bij de weg staat kun je ook een klep in je voordeur monteren. Er zijn hele mooie en chique kleppen verkrijgbaar die je eenvoudig in je voordeur monteert.

Verder dien je je brievenbus uit te kiezen op basis van de hoeveelheid post die je verwacht te ontvangen. Als je dagelijks veel post ontvangt en misschien zelfs kleine pakketjes is het natuurlijk handig als je voor een grote brievenbus gaat die veel ruimte biedt voor je post. Ontvang je maar een klein beetje post dan is een klein brievenbusje ook prima.