Als je binnenkort gaat verhuizen, bekijk hier dan de verbouwtips

tekenen

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Na lang zoeken hebben jullie eindelijk je nieuwe plekje gevonden. Maar voordat het helemaal je eigen plekje word zal je misschien nog wat moeten veranderen in het huis. Het komt bijna nooit voor dat mensen in één keer hun nieuwe huis in kunnen. De bewoners voor je zullen hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde smaak hebben als die jij hebt. Je kunt er dan voor kiezen of je zelf wat gaat klussen of dat je het echt flink aanpakt en echt flink gaat verbouwen. Als je besluit om te gaan verbouwen kun je waarschijnlijk best wat tips gebruiken, daarom vind je in dit artikel een aantal verbouwtips.

Verbouw tips die je niet mag vergeten bij het verbouwen

Met een verbouwing moet je met veel dingen rekening houden daarom hebben we er hier een aantal voor je op papier gezet.

Tip 1: Bepaal voordat je begint en weet wat je allemaal wilt doen eerst je budget wat je er voor over hebt. Want als je eerst je plannen gaat uitwerken en er daarna achter komt dat je een heel aantal dingen niet kan doen omdat je het budget niet hebt is dat een flinke tegenvaller.

Tip 2: Zorg ervoor dat je op alles bent voorbereid. Een verbouwing zal niet voor veel comfort en gemak zorgen. Stel je daar van te voren al op in. Misschien moet je tijdelijk op een camping gaspitje gaan koken en de afwas in de badkamer doen. Gelukkig is het allemaal maar tijdelijk. En daarna kan je genieten van de nieuwe luxe.

Tip 3: Een verbouwing overleven zonder organisatie gaat niet. Zorg daarom voor een goed geregelede organisatie. Zorg ervoor dat je al de afspraken en al het papierwerk goed onderhoudt. Een duidelijke planning en administratie zijn heel belangrijk. Creëer voor jezelf een systeem wat jij fijn vind werken. Denk bijvoorbeeld aan multomappen zodat je al het papier werk van elkaar kan scheiden.

Tip 4: Houdt je aan de planning. Zorg ervoor dat als je de planning gaat maken dat je alles dan ruim neemt qua tijd. Je kan het verwachten dat dingen uitlopen. Afspraken kunnen uitlopen of onderdelen worden later bezorgt dit kan allemaal. Let er wel op dat tijd geld waard is. Een goede planning kan je dus geld besparen.

Tip 5: Laat dingen uitbesteden. Helaas kan je niet alles zelf regelen en waarschijnlijk kost het jou bloed zweet en tranen terwijl een bouwvakker er binnen de kortste keren al klaar mee is. En vaak is het resultaat dan ook nog beter.

Tip5:  Wees een beetje flexibel. Als je er al rekening mee houd dat er dingen fout gaan of dat er dingen gebeuren die je zelf anders had willen zien dat moet je proberen lost te laten.

De verhuizing

Na de verbouwing kun je lekker gaan schoonmaken in je huis. En na al het schoonmaken kun je gaan verhuizen. Via het internet kun je opzoek naar een verhuisbedrijf in jouw regio. Woon je Utrecht zoek dan een verhuisbedrijf in Utrecht.