Dit is hoe grote bedrijven bouwen

bouwen

Grote bouwbedrijven pakken verbouwen heel anders aan. Veel dingen gaan op een grote schaal. De klein bouwbedrijven zullen misschien een verhuisbedrijf inhuren om grote spullen te verplaatsen, bij de grotere bouwbedrijven worden hier verschillende logistieke bedrijven en netwerken ingeschakeld om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit artikel leggen wij uit hoe zij te werk gaan.

Inkopen

De inkopen gebeuren op verschillende plekken en er wordt met verschillende leveranciers samengewerkt. Zo wordt er tegen een voordelige prijs voor de juiste kwaliteit aan producten ingekocht. Sommige bedrijven doen hun inkopen wel op 1 plek, vaak is dit een bouwmarkt waar alles te krijgen is en je geholpen wordt met je inkopen door de desbetreffende verkoper of accountmanager, die denkt mee wat je nodig hebt en maakt een voordelige prijs. Het nadeel is wel dat het hier wat duurder is dan als er direct vanuit de leverancier ingekocht wordt. Het werk wordt door een bouwwinkel wel grotendeels uit handen genomen en de kans op fouten is kleiner omdat er een ervaren medewerker mee kijkt.

De bouw

Op de bouw vinden doormiddel van veel medewerkers grote klussen snel plaats. Vaak heeft ieder een eigen taak en is er een grote groep met 1 klus bezig, bijvoorbeeld als er fundering moet worden aangelegd. Dan zijn er medewerkers bezig met alles plaatsen en medewerkers bezig met het daadwerkelijk bevestigen van de fundering.

Druk

De tijdsdruk bij een groot project is net even wat anders. Vaak zijn er veel afspraken gemaakt over bijvoorbeeld hoelang het project duurt maar ook over hoeveel het allemaal mag kosten. In de praktijk blijkt dat dit vaak verlengd wordt of dat er door een probleem toch meer geld bij moet komen. Het is namelijk lastig om alles exact te plannen, in de praktijk gaan dingen vaak anders of er doen zich problemen voor zoals de levertijd en schaarste.