Werken op een plat dak zonder gevaren?

bouwplaats

Veel mensen zullen de gedachte hebben dat werken op een plat dak zonder gevaren is, het is immers plat, men kan er goed overheen lopen en zal er niet snel vanaf vallen. Niets is helaas minder waar. Ook werken op een plat dak kent haar gevaren, door een misstap of onverwachtse windstoot (bij slecht weer) kan men toch uit balans raken en ten val komen. Zorg dus dat vooraleer u op het dak begint u beschikt over de juiste materialen. Valbeveiliging van Kedge kan u al een heel eind op weg helpen. Goede bescherming is noodzakelijk, ook op een plat dak. Van veiligheidshelmen tot aan een valstopblok, allemaal hulpmiddelen die u mogelijk kunnen redden van een benarde situatie.

Wat is de functie van een valstopblok?

Een valstopblok heeft een remmechanisme dat gaat werken wanneer er een versnelling optreedt. Deze zal dan blokkeren, dit mechanisme is te vergelijken met een autogordel. Deze blokkeert ook, maar dan juist wanneer er een snelle vertraging optreedt bij bijvoorbeeld een botsing. Dit zorgt ervoor dat wanneer u mogelijk toch ten val komt de valhoogte wordt beperkt. De stopper zal in werking treden en blokkeren, hierdoor zult u niet volledig naar beneden vallen en de grond raken. Dit kan lelijke ongevallen voorkomen. Het is belangrijk dit hulpmiddel goed te gebruiken in combinatie met andere valbeveiliging van Kedge. Het enkele gebruik van een valstopblok alleen zal vaak niet afdoende zijn.

Kies altijd de juiste materialen voor uw situatie

Het is zeer belangrijk altijd te kiezen voor de juiste hulpmiddelen die passen bij uw specifieke situatie, ook bij een plat dak. De valbeveiliging van Kedge is er ook voor platte daken. Onderzoek altijd voor uw aankoop wat het beste bij u past en wat u nodig heeft. Een goede valstopblok bijvoorbeeld is van groot belang. Zorg ervoor dat u een heeft voor het juiste gewicht. Lichtgewicht valstopblokken werken immers anders dan die voor zwaardere gewichten. Het is zoals gezegd van uiterst belang te kijken naar uw situatie en hiervoor dan ook de juiste materialen aan te schaffen. Bij twijfel is het altijd verstandig om om advies te vragen of u te laten helpen door een professional.