Wat is een dakinspectie?

dakinspectie

Je dak beschermt je woning tegen regen, wind en zonnestralen. Om ervoor te zorgen dat je dak deze functie behoudt en niet voor problemen zorgt, is het belangrijk om deze in een goede conditie te houden. Door jaarlijks een dakinspectie uit te laten voeren, kunnen er eventuele gebreken gevonden worden die grotere problemen kunnen veroorzaken. Zo ben je het ergste voor, en dit scheelt ook nog eens kosten! Schakel dus een professionele dakdekker in en zorg ervoor dat je zeker weet dat alles nog goed is. Lees verder en kom erachter wat een dakinspectie precies inhoudt!

Wat houdt een dakinspectie in?

Bij een dakinspectie bekijkt een dakdekker de staat waarin je dak zich verkeerd. Zo onderzoekt de dakdekker of de dakbedekking nog wel goed is en of er geen problemen zijn met eventuele lekkages. Daarnaast controleert de dakdekker ook de dakgoten en regenpijpen, de boeidelen en eventueel de schoorsteen. Na de inspectie krijg je een rapport overhandigt van de dakdekker. Zo krijg je informatie over je dak en eventueel advies over onderhoud en reparaties.

Waarom een dakinspectie?

Je dak is continue blootgesteld aan veel weersinvloeden. Door alle wisselende temperaturen in Nederland heeft je dak veel te verduren. Je dak heeft een belangrijke functie, namelijk het beschermen van je woning. Het gevaar schuilt in een klein hoekje, al helemaal als het gaat om daklekkages. Een dakinspectie is niet verplicht, maar wel verstandig. Laat dit dan ook jaarlijks doen, zo weet je zeker dat je dak in een topconditie verkeerd. Zo worden kleine gebreken opgemerkt voordat het te laat is, dat scheelt ook weer eventuele extra kosten als je wel te maken krijgt met een daklekkage.

Gemiddelde kosten dakinspectie

De kosten van een dakinspectie hangen af van het daktype dat je gaat laten inspecteren. Bij een plat dak kost een dakinspectie ongeveer 150,- tot 250,-. Voor een schuin dak is het ongeveer 200,- tot 300,-.