Verzakkingen en scheuren herstellen

stenen muur

De laatste tijd zie je het regelmatig in de kranten of op het journaal: verzakte huizen en scheuren in de muur rondom Groningen. Toch komt het de laatste tijd veel vaker voor en komt het niet alleen door de gaswinning. Welke oorzaken zorgen dan voor verzakkingen of scheuren? Is dit gemakkelijk te op te lossen? In deze blog willen we graag antwoord geven op deze vragen.

Oorzaken

Het is lastig om te zeggen welke oorzaak de scheuren in de gevel of verzakkingen rondom het huis veroorzaken. Zoek via Google maar eens ‘funderingsrisico aanvragen’ en je komt erachter dat er veel oorzaken kunnen zijn van het probleem. Het is dan ook belangrijk voordat je de herstelwerkzaamheden uitvoert dat je de oorzaak achterhaald. Ligt het namelijk aan de verouderde fundering of door heiwerkzaamheden in de buurt? Of ligt het aan de vernieuwde spoorlijn? Een oude boom met grote en sterke wortels kunnen ook verzakkingen en scheuren veroorzaken. Pak het probleem bij de oorzaak aan!

Zelf scheuren herstellen

Eenmaal erachter gekomen wat de oorzaak is en de oorzaak hersteld? Mooi, dan kun je de zelf scheuren in de muur herstellen. Waar je bij een nieuwe fundering echt hulp moet vragen voor specialistische rennovatiebedrijven kun je scheuren in de muur gemakkelijk zelf herstellen. Je bent namelijk geen kranen of ander groot geschut nodig te hebben voor scheurherstel. In de webshop van Wallproducts kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk alle producten aanschaffen voor het herstellen van je muur. We zullen je kort meenemen in het stappenplan om zelf de scheuren te herstellen:

  1. Haal de oude voegen rondom de scheur er tot halverwege uit. Voorkom blaren, zweet en irritaties. Schaf jezelf een voegenhamer aan met directe trillingen. Niet alleen minder zwaar maar ook gemakkelijker om secuurder te werken.
  2. Voeg wapeningsstaven om de verbinding van de scheur te verstevigen.
  3. Zet de wapeningsstaven vast met ankermortel.
  4. Voorkom dat je de herstelwerkzaamheden terug kunt zien en gebruik steenreparatie Met acht basiskleuren altijd wel mogelijk om de juiste kleur van de gevel te mengen.
  5. Klaar! Geniet met een vertrouwd gevoel van de muur die jezelf hebt hersteld.