Koop een tweedehands heftruck in plaats van een gloednieuwe

heftruck

Hoe vaak gebruik je nu een heftruck en waar heb je deze allemaal voor nodig? Veel bedrijven die in loodsen werken gebruiken nog steeds een heftruck om bijvoorbeeld containers uit te laden. Maar ook bedrijven (zoals bijvoorbeeld autogarages / autoherstelbedrijven) hebben in sommige gevallen een heftruck. Deze kun je om uiteenlopende redenen gebruiken. Heb je een heftruck dagelijks nodig om je werk te kunnen doen, zullen er wellicht wat meer vereisten aan de heftruck verbonden zijn dan wanneer je deze slechts een enkele keer nodig hebt of zeg eens per week. Het kan dan interessant zijn om te kijken naar een tweedehands heftruck?

Waarom een tweedehands heftruck?

Logischerwijs is de meest voorname reden de prijs. Een gloednieuwe heftruck kopen kan een prijzige bijkomstigheid zijn. Daardoor kan een tweedehands heftruck best een goede optie zijn. Waar we bij het kopen van een auto in veel gevallen nog kiezen voor een tweedehands (occasion) auto is dat bij heftrucks minder gebruikelijk. Gebruikte heftrucks zullen wellicht wel wat krassen en strepen hebben, want het is een echt werktuig. Na 2 weken een nieuwe heftruck te hebben, zul je deze ongetwijfeld ook hebben. Dit gebeurt ontzettend snel na gebruik, omdat je er in bijvoorbeeld een kleine loods mee moet rijden en dan al snel wat raakt. Buiten dat, is er gewoon een erg ruim aanbod aan goede (merken) heftrucks voor een schappelijke prijs.

Wat voor type heftruck?

Het is goed om voldoende research te doen. Kies voor een heftruck die aan jouw vereisten moet voldoen. Heb je bijvoorbeeld een tweedehands stapelaar nodig, dan zitten daar weer andere voorwaarden aan dan bij het aanschaffen van een vorkheftruck of een reachtruck. Als je een beetje thuis bent in deze branche zul je de verschillen direct op kunnen noemen. Als je er online naar gaat zoeken en de afbeeldingen bekijkt zie je duidelijk dat er een groot verschil zit in type heftruck. Een vorkheftruck wordt vooral gebruikt om spullen uit te laden uit bijvoorbeeld een vrachtwagen. Waarbij een stapelaar meer wordt gebruikt in een loods om producten in stellingen te zetten op een nette manier.