Maak je tuin zomerklaar

tuin zomer klaar

Zorgt het voorjaar bij jou ook alweer voor de nodige kriebels? Je bent er helemaal klaar voor, maar je tuin is nog één grote bende. Het is hoog tijd om je tuin zomerklaar te maken, zodat je er ook dit jaar weer uren kunt doorbrengen. Hiervoor moet je nog wel even aan het werk, maar met onderstaand stappenplan ben je zo klaar. 

Puin ruimen

Allereerst is het tijd om een beetje orde op zaken te krijgen. Begin met het verwijderen van alle overtollige troep die zich verzameld heeft, zoals blad. Je zult merken dat als je dit gedaan hebt, je tuin er al weer een stuk mooier uit ziet. Bedenk ook of je die verrotte tuinmeubelen nog wilt houden of dat het tijd is voor een nieuwe set. Kies je voor dit laatste, bestel deze dan op tijd. 

Schoonmaken

Na een tijdje zullen je tegels en je schuttingen er niet meer zo uitzien als toen je ze geplaatst hebt. Deze kunnen dan ook eens in de zoveel tijd een schoonmaakbeurt gebruiken. Je kunt dit doen met een sopje van groene zeep en water, maar een veel snellere manier is om er met een hogedrukspuit overheen te gaan. Dit is het moment om dit klusje te doen, dan weet je zeker dat je tegels en schuttingen weer helemaal schoon zijn voor de zomer.   

Groen klaar maken

Wanneer je klaar bent met puinruimen, kun je naar het groen in je tuin gaan kijken. Hoe ligt je gazon erbij? Hebben je planten en bomen de winter overleefd? En welk onderhoud hebben deze nodig om op en top de zomer in te gaan? Voor ieder groenonderhoud in de tuin is er een bepaald moment. Zo kun je in de lente sommige planten en bomen snoeien, maar ook je gazon bemesten. 

Opfleuren

En dan is het tijd voor het gezellig maken van je tuin. Plaats wat leuke kleurrijke bloemen in de tuin en en zet die nieuwe tuinset op zijn plek. Kleed de rest van je tuin aan met kussentjes, kaarsjes, lampionnen en eventueel zelfs een buitenkleed. Wil je dat je tuin er 24 uur per dag gezellig bij ligt, kies dan voor verlichting. Belicht je looppaden, zitplekken en zet planten in de spotlight voor een gezellig, maar ook praktisch verlichte tuin. 

Final touch 

Wanneer je helemaal klaar bent met je tuin en deze er tiptop uitziet, ga je er nog één keer met de bezem doorheen. Hiermee kun je overtollig grond wat bij het tuinieren is vrijgekomen verwijderen uit je tuin. Nu maar hopen dat de zon snel verder doorbreekt zodat je heerlijk kunt genieten van je tuin.