De voordelen van Nobre Cál

tuinpad

Ben je op zoek naar een onderhoudsarme manier om je tuin te bedekken? Dan hoef je niet alleen aan tegels te denken. Door gebruik te maken van halfverhardingen kun je je tuin een stuk speelser maken. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van Nobre Cál. Dit materiaal heeft een hoop voordelen. In dit artikel omschrijf ik de voordelen van het gebruik van Nobre Cál. 

Geen onkruid

Één van de grootste ergernissen van mensen met een tuin is onkruid. Als je even niet oplet, staat je tuin er al weer vol mee. Wanneer je Nobre Cál in je tuin toepast, ben je er van verzekerd dat je op die plek weinig tot geen onkruid zult terugvinden. Heb je dus geen zin om te moeten ploeteren in de tuin? Dan is Nobre Cál misschien een goede oplossing voor jouw tuin. Je hoeft natuurlijk niet gelijk je hele tuin te bedekken met Nobre Cál, maar het scheelt toch weer als je een gedeelte bedekt met dit type halfverharding.   

Onderhoudsarm

Naast dat je (bijna) geen last zult hebben van onkruid, is het materiaal ook nog eens heel onderhoudsarm. Je hoeft er bijna niet naar om te kijken. Daarnaast is Nobre Cál erg waterdoorlatend. Hierdoor ontstaan er geen plassen water op het oppervlak. Het water zakt door de halfverharding de grond in. 

Natuurlijke kleur en materiaal

Het materiaal heeft een zachte, gele kleur. Dankzij de neutrale kleur is het op veel verschillende plekken toe te passen. De kleur en het materiaal gaan als het ware op in de natuur, maar ook in je eigen tuin is dit materiaal prima toe te passen.  Daarnaast is het materiaal 100% natuurlijk, waardoor het niet schadelijk is voor het milieu. 

Hoge verharding

Nobre Cál is een hard materiaal, waardoor het op veel plekken toepasbaar is. Zo zie je Nobre Cál bijvoorbeeld ook veel op fietspaden. Ook rolstoelgebruikers kunnen makkelijk over het materiaal rijden, zonder dat dit extra moeite kost. Daarnaast zorgt deze verharding er ook voor dat er geen waterplassen ontstaan op het oppervlak. Hierdoor kun je er gerust overheen lopen zonder door plassen heen te moeten. 

Organische vormen

Waar je bij tegels vaak te maken hebt met hoekige vormen, kun je met Nobre Cál alle kanten op. Hierdoor is het materiaal ook goed te gebruiken als je een kronkelpaadje of een rond oppervlak wilt creëren in je tuin. Ben jij dus meer van de organische vormen in je tuin? Dan is Nobre Cál zeker het overwegen waard.