Houten ladders

Houten ladders

In Nederland worden in het plaatsje Ochten houten ladders gemaakt. Deze ladders heb je in vele maten en soorten. We leggen je graag uit welke ladders er allemaal zijn.

Enkele houten ladders

De naam zegt het eigenlijk al. Een enkele ladder is een houten ladder gemaakt uit één deel. Hiermee heb je een praktische stevig ladder die je snel kunt verplaatsen. Het voordeel van deze ladder is dat hij lekker licht is. Je gebruikt deze ladder daardoor ook makkelijk binnenshuis. Hij is goed hanteerbaar. Het nadeel van deze ladder kan zijn dat hij soms net even te kort is. Daarvoor heb je uitschuifbare houten ladders.

Uitschuifbare houten ladders

Deze ladders bestaan uit meerdere enkele ladders. Je hebt de tweedelige uitschuifbare ladder en de driedelige uitschuifbare ladder. Het grote voordeel van deze ladders is de lengte. Wanneer je de lengte nodig hebt dan schuif je de delen over elkaar heen. Hierdoor ontstaat een extra lange ladder. Ben je klaar met de klus? Dan schuif je de delen weer terug in elkaar. Hierdoor neemt hij net zoveel ruimte in beslag als een enkele ladder. Maar je hebt het gemak van een lange ladder.

Ladders in meerdere standen

Je hebt nu gelezen dat er enkele – en uitschuifbare houten ladders zijn. Je kunt met de tweedelige uitschuifbare ladder nog een aparte stand maken; de zogenaamde A-stand. De onderste delen van de ladder zet je van elkaar af. De bovenkanten van de ladder blijven bij elkaar. Zo ontstaat de A-stand. Hierdoor zet je de ladder vrij neer. Hierdoor plaats je hem makkelijk naast een heg die je wilt snoeien of naast een muur waar je liever niets tegenaan zet.

Professionele ladders

Naast de standaard ladders heb je ook nog ladders voor de professionals. Dat zijn: schilders, glazenwassers en elektriciens. Vaak zie je dat zij specifieke eisen en wensen hebben aan zo’n houten ladder. De afstand tussen de sporten is vaak wat groter. De onderkant van de ladder loopt uit. Of de ladder is net even wat smaller.

Koop je houten ladders bij Van Eldik Ladders

Alle houten ladders die we zojuist hebben beschreven voor je koop je bij Van Eldik Ladders. Zij maken sinds jaren deze specifieke ladders in de eigen werkplaats in Ochten. Vaak hebben ze de ladder op voorraad voor je. En anders wordt deze voor je gemaakt. Naast het maken van ladders hebben ze ook het beste advies voor je. Met zoveel ervaring is dat natuurlijk ook niet raar. Heb je dus vragen? Bel dan met Van Eldik Ladders