Het nut van varkensruggen beton

Het nut van varkensruggen beton

Betonnen varkensruggen zijn niet meer weg te denken in ons straatbeeld. Dankzij hun unieke vorm hebben ze een belangrijke functie in diverse verkeerssituaties. Met een afgevlakte onderzijde en een halfronde bovenkant zijn ze heel herkenbaar. Omdat ze in diverse kleuren verkrijgbaar zijn zoals felgeel of wit vallen ze zelfs in het donker goed op. Wanneer ze geplaatst worden in bochten van een rijbaan bijvoorbeeld weet verkeer dat er daar afgeremd moet worden. Ze zijn ook perfect te gebruiken als afscheiding. Tussen een fietspand en een weg vormen ze zo een duidelijke scheidslijn. Zo worden de verschillende verkeersdeelnemers erop gewezen waar ze zich voort moeten bewegen. Varkensruggen van beton zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Met 2 rechte zijdes, 2 ronde zijdes of een rechte en ronde. Zodoende kunnen ze tegen elkaar aan geplaatst worden waardoor ze een lange barrière vormen op plaatsen waar dat gewenst is.

Ideaal als parkeeroplossing

Betonnen varkensruggen, die u koopt bij varkensruggenbeton.nl zijn ideaal om te gebruiken bij parkeerplaatsen. Zo wordt in één oogopslag duidelijk wat een parkeervak is en kan een parkeerterrein, binnen en buiten, overzichtelijk worden ingedeeld. Plaats ze op een ruime voertuigafstand naast en tegenover elkaar en er ontstaan perfecte vakken. Wanneer een auto te ver doorrijdt ontstaat er dankzij een betonnen varkensrug geen schade aan de onderzijde. De voor-of achterzijde glijdt er moeiteloos overheen maar de wielen worden wel geblokkeerd. Zo kan er nooit te ver doorgereden worden. Dat is waarom u ze ook vaak terug vindt bij parkeergelegenheden langs waterkanten en voor muren bijvoorbeeld.

Onverwoestbaar

Omdat varkensruggen vervaardigt zijn uit oersterk beton zijn ze nagenoeg onverwoestbaar. Zelfs de aller zwaarste voertuigen veroorzaken geen schade aan een varkensrug wanneer ze er mee in aanraking komen. Het beton is bestand tegen alle weersinvloeden. Neerslag, kou of warmte heeft geen enkele invloed op het materiaal. Dat is de reden waarom ze ook nog eens heel erg duurzaam zijn. Ze zijn makkelijk te verlijmen op iedere gladde ondergrond. Wanneer u kwalitatieve zeer goede betonnen varkensruggen wilt tegen een aangename prijs loont het zeker de moeite om eens te kijken op onze website. Omdat alles in eigen fabriek wordt geproduceerd is de prijs laag en maatwerk mogelijk. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.