Hou het binnen koel deze zomer met een elektrisch rolluik

Rolluiken

Weer een hittegolf? Ieder jaar wordt het heter, en duurt het langer. Vroeger klaagden Nederlanders dat het zo vaak regende, nu klagen we als de planten uitdrogen door de aanhoudende hitte. Frisdrank met veel ijs, een ventilator of een airco, en natuurlijk rustig aan doen. Is er nog meer mogelijk om verkoeling in huis te creëren? Jazeker, met zonwering. Met elektrische rolluiken houdt jij het binnen koel deze zomer!

Rolluiken als zonwering

Dat een rolluik uitstekend dienst doet als zonwering zal wel bekend zijn. Het is ook een goede manier om extra privacy in huis te creëren. In tegenstelling tot een uitklapscherm of luifel heb je geen last van de stand van de zon, en je hoeft niet bang te zijn dat een harde windvlaag de gehele zonwering van de gevel trekt. Daarnaast biedt dit type buitenzonwering uitstekende isolerende eigenschappen. En daar profiteer je niet alleen van in de winter, je zult dit ook merken in de zomer. Tenminste, als je voor het juiste type rolluiken kiest.

Isolatie en zonwering

Het Heroal rolluik is dé standaard op het gebied van aluminum buitenzonwering. Met anderhalve eeuw ervaring op de teller mag je ook wel kwaliteit verwachten. Dit Duitse bedrijf levert drie standaard types zonwering, waarvan de RS842 of RS42 het meest bekend is. De lamellen van dit type zijn namelijk gevuld met PUR schuim. Dit materiaal ken je wellicht wel van het gebruik in spouwmuurisolatie of dakisolatie platen. Door dit materiaal ook te gebruiken in rolluiken kun je de isolerende waarde van de woning flink verbeteren. Zeker wanneer je nog geen HR+++ glas hebt. Ook de Mini-E rolluiken zijn voorzien van dit isolatiemateriaal, met als extra pluspunt een nog hogere kwaliteit aluminium wat de levensduur ten goede komt.

Zonnestralen zijn heet, door dit licht te weren warmt een kamer minder snel op. Dat is niet zo ingewikkeld, en zo dragen elektrische rolluiken bij aan een koelere woning in de zomermaanden. De additionele isolatie van een Heroal rolluik zorgt ervoor dat je er ook in de winter warmpjes bij zit. Maar waarom zou je kiezen voor elektrische rolluiken?

Handmatig of automatisch?

Standaard worden rolluiken geleverd met een katrolmechanisme. Die van Heroal is van uitstekende kwaliteit, daar kun je jaren mee vooruit. Je moet wel steeds zelf aan de slag om de luiken te openen en sluiten. Met gordijnen doe je dit pakweg tweemaal per dag. Met zonwering zul je dit wellicht nog vaker doen. Als het even betrekt, om naar de buitenwereld te kijken of juist wanneer je pottenkijkers buiten wilt houden. Met elektrische rolluiken breng je extra comfort in huis, met slechts een druk op de knop bedien je de rolluiken. Of zet er een timer op, zo ontwaak je voortaan door het zonlicht, niet door een knalhard alarm. Met een lichtsensor hoef je niet eens meer op een knop te drukken. Laat de buitenzonwering automatisch sluiten wanneer de zon fel schijnt, en weer openen als de zon weg is. Dit systeem werkt zelfs wanneer je van huis bent, zo ziet jouw woning er altijd bewoond uit.

Je kunt een Heroal rolluik direct laten leveren als elektrische rolluiken, vraag eerst vrijblijvend een offerte aan en ga vervolgens langs bij een dealer in de buurt. Wel met een parasol en voldoende zonnebrandcrème, want het wordt weer heet deze zomer!