Verhuizen van je bedrijf? Denk hieraan

verbouwen ascon

Ieder jaar vinden er meer dan 20 duizend bedrijfsverhuizingen plaats. Hierbij komt veel stress bij kijken. Plan het goed in zodat zo soepel mogelijk verloopt. Tijdens een bedrijfsverhuizing kan je het beste een bedrijf inschakelen. Deze mensen nemen een hoop stress bij je weg. Kies er één uit de buurt voor de beste samenwerking. Zit je in Haarlem? Regel dan verhuisbedrijf Haarlem.

Bedrijfsruimte kiezen

Je bent van plan om een nieuwe bedrijfsruimte te kiezen. Hierbij moet je aan een aantal verschillende dingen denken. Als eerst het budget waarmee je een nieuwe bedrijfsruimte hoop te vinden. Hoeveel wil je er maximaal aan kwijt zijn? Als volgt moet je kijken wat je allemaal nodig hebt in je nieuwe pand. Denk aan hoe groot de ruimte moet zijn. Maar ook de parkeergelegenheid, receptie en showroom. Daarnaast kan je in het kantoor zelf altijd nog verbouwen voor een andere keuken of vergaderruimte. Toch is het handig om daar alvast voor te kijken ook al heeft het niet de hoogste prioriteit.

Ook moet je kijken naar de inventarisatie. Hiermee wordt bedoelt de elektra, airco, beveiliging en brandveiligheid. Deze punten moeten zeker goed naar gekeken worden zeker omdat dit te maken gaat hebben met de verzekering.

Inrichting

Wat neem je allemaal mee naar de nieuwe bedrijfsruimte? Neem je alle meubels mee of ga je nieuwe bureaus en kaste komen? Of gaan die allemaal mee. Daarnaast moet je ook kijken of de verlichting goed genoeg is en of je de vloer mooi vind. Want anders moet er eerst een nieuwe vloer in voordat je gaat verhuizen. Kijk ook naar de Telefoon en verder IT of dat in orde is.

De verhuizing

De stap gaat nu gezet worden: de verhuizing kan beginnen. Beëindig je huurovereenkomst en maak een lijst met alles wat mee kan naar de nieuwe bedrijfsruimte. Maak afspraken met het jou gekozen verhuisbedrijf. Bij overzichtelijk verhuizen kan je het beste per afdeling verhuizen. Laat aan de afdelingen op tijd weten wie welke dag gaat verhuizen. Stem ook af met elkaar wie er mee gaat helpen met het verhuizen. En regel een lunch tijden de verhuizing.

De verhuizing heeft plaats gevonden en nu moeten nog een paar kleine dingen geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het kijken naar de schade die meubels hebben opgelopen door de verhuizing. Ook moeten de verhuisdozen verzameld worden zodat het weer afgegeven kan worden bij het verhuisbedrijf. Nieuwe telefoonnummers doorgeven is ook iets dat zeker belangrijk is. Als laatst bedank je het verhuisbedrijf en schrijf je een evaluatie.

Juridisch

Er zijn een aantal dingen die gecontroleerd moeten worden vlak na de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan de huurovereenkomst. Klopt die huurovereenkomst helemaal of moeten er nog dingen aangepast worden. Verzekeren van je nieuwe bedrijfsruimte. Geef je nieuwe adres door aan al je contacten zoals de klanten, leveranciers, website en de KVK.