Schone lucht is kwaliteit van leven

ventilatie

Schone lucht is van levensbelang. We houden van de frisse buitenlucht, uitwaaien in de zeelucht, en we ademen graag diep in midden in de natuur. Ook binnenshuis is het belangrijk hierbij stil te staan. Lucht is namelijk van levensbelang. Schone lucht is belangrijk voor je gezondheid en gemoedstoestand. In een benauwde, vochtige, of onreine omgeving raak word je al snel kortademig, word je sneller ziek en het minder goed kunnen ademen beïnvloedt je algemene mentale en fysieke staat. Schone lucht is iets om goed over na te denken.

Hoe zit het met de lucht in je huis?

We ademen de hele dag door vocht en CO2 uit. Ook bij het koken of douchen komt er veel vocht in de lucht terecht. Samen komt er door een familie van vier wel 15 liter vocht in de lucht terecht per dag. Hierdoor kunnen schimmels en bacteriën zich gemakkelijker vermenigvuldigen en bedreigen ze de gezondheid. Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid funest voor de staat van je huis en kan het tot permanente schade aan je woning of kantoor leiden.

Ventilatie is het antwoord

Voor de gezondheid van je gezin is het dus zeer belangrijk een goed ventilatiesysteem in huis te hebben zodat de lucht ververst wordt en goed doorstroomt. Zo krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Ook zal je huis een stuk frisser ruiken. Gyzs is een expert op het gebied van ventilatieroosters. Met een breed assortiment ventilatieroosters van verschillende soorten en materialen bieden zij voor iedere ruimte van het huis de juiste oplossing.

Zit niet op de tocht

Wanneer er té veel ventilatie in je huis aanwezig is, dan noemen we dat tocht. Tocht zorgt ervoor dat de warmte snel ontsnapt en kan bepaalde ruimtes erg koud maken en de stookkosten flink omhoog drijven. Dit zorgt voor stijve spieren en kan onprettig aanvoelen. Ook hiervoor biedt Gyzs de oplossing met hun selectie uit tochtstrips. Neem vandaag het heft in handen en zorg voor de juiste luchtdoorstroming binnen jouw huis.