Paalmuts van beton kopen

Paalmuts van beton kopen

Betonnen paalmutsen zijn bruikbaar voor vele zaken. Zo kunt u ze plaatsen op schoorstenen, zuilen, pilaren, muurtjes en andere gemetselde items. Ze hebben als belangrijkste doel om stenen en voegen te beschermen tegen neerslag. Wanneer dit veelvuldig op metselwerk terecht komt worden de voegen en stenen op den duur poreus. Dit kan scheuren en barsten tot gevolg hebben waardoor het zelfs in elkaar kan storten. Paalmutsen hebben de functie van een dakje. Doordat het aan alle zijdes iets groter is dan het metselwerk en schuin aflopende zijdes heeft kan neerslag niet meer rechtstreeks op het metselwerk terecht komen. Bovendien ziet het er veel mooier uit. Ze zorgen voor een fraaie afwerking wanneer het op een schoorsteen of zuil geplaatst is.

Hoge kwaliteit beton

Een paalmuts is vervaardigd uit prefab beton. Dit is bestand tegen alle weersinvloeden en gaat niet scheuren, barsten of krimpen. Hierdoor hebben ze een zeer lange levensduur en is het daardoor duurzaam. Paalmutsen zijn voorzien van een zogenaamd waterhol. Dat betekent dat daarin de neerslag terecht komt en het afgevoerd wordt. Hierdoor krijgt neerslag geen kans om in het metselwerk te trekken. De betonnen paalmutsen zijn in vele afmetingen te koop waardoor er altijd één te vinden is die op uw metselwerk past. Houdt bij de aankoop er wel rekening mee dat deze groter moet zijn dan het oppervlak waarop het geplaatst moet worden. Een handig ezelsbruggetje is om uit te gaan van een formaat van 5×5 cm groter dan het metselwerk. Is deze bijvoorbeeld 50×50 cm dan kiest u voor een paalmuts met een afmeting van 55×55 cm.

Paalmutsen of penantafdekkers

Paalmutsen kennen vele benamingen. Ze worden ook wel penantafdekkers, betonhoedjes, betonmutsen, afdekplaatjes of schoorsteenplaten genoemd. Ze zijn in verschillende kleuren beton te verkrijgen. Daardoor kunt u kiezen uit een kleur die in harmonie is met het metselwerk waarop het wordt geplaatst. Mag het juist wel opvallen, zoals bij de gemetselde palen die waaraan hekwerk is bevestigd, kies dan voor een afstekende kleur. Een paalmuts is heel gemakkelijk op het metselwerk aan te brengen met cement of betonlijm. Na droging kunt u de naden nog afkitten waardoor u een strak en afgewerkt resultaat krijgt.