Ongediertewering plaatsen

muis

Je zit er natuurlijk niet op te wachten, maar het kan maar zo dat je ongedierte tegen komt als je bezig bent met je huis te renoveren. Je bent niet de enige. Dit is namelijk een veelvoorkomend probleem. Kom je ongedierte tegen bij het aanbrengen van isolatie? Dan is het vrij snel op te lossen. Kom je grote hoeveelheden ongedierte tegen bij het openen van je muur? Dan is het verstandig deze eerst te laten verwijderen door een ongediertebestrijder van https://beestjeskwijt.nl. Pas dan kan je gaan kijken naar een manier om ongedierte in de toekomst te voorkomen. Maar hoe kun je nu eigenlijk aan de slag gaan met ongediertewering? Je leest het in dit artikel.

Welke materialen kun je gebruiken?

Nu het ongedierte verwijderd is door de bestrijders van https://beestjeskwijt.nl, kan je na gaan denken over de plaatsing van isolatie die isoleert en bovendien ook ongedierte weert. Isolatiemateriaal is vaak vrij makkelijk eetbaar voor knaagdieren. Hierdoor wordt het materiaal vernielt en heeft het ongedierte meer ruimte om zich te nestelen. Veel fabrikanten letten hier al op bij het maken van het materiaal. Minerale wol is een goede optie, maar ook isolatiemateriaal dat is behandeld met boorzout weert ongedierte en maakt het materiaal bovendien ook nog waterafstotend. Het meest bekende isolatiewol is in verhouding vrij dun en zal dus een makkelijk doelwit zijn voor knaagdieren. Dit kun je dus beter vermijden. Goed samengeperst materiaal is daarentegen minder aantrekkelijk voor deze beestjes en zullen ze dus sneller van af blijven. Dit is dus de beste keuze voor de wering van ongedierte. Zo blijft het isolatiemateriaal bovendien ook langer in tact.

Hoe voorkom je ongedierte?

Het allerbelangrijkste is dat je de toegang tot het isolatiemateriaal belemmert. Controleer alle hoekjes en overgangen met name. Dit is de plek waar snel een klein kiertje kan ontstaan waar het ongedierte zich snel en gemakkelijk kan nestelen. Sommige soorten hebben namelijk al genoeg aan een kier van een halve centimeter. In feite komt het er dus op neer dat je het isolatiemateriaal zorgvuldig moet plaatsen om ongedierte in de toekomst uit je wanden te houden en zo je isolatie in goede conditie te houden. Wees niet te haastig met plaatsen en wees er zeker van dat al aanwezig ongedierte eerst verwijderd is. Op deze manier weet je zeker dat het huis ongedierte vrij blijft en kun je bovendien langer door met het isolatiemateriaal.

 

Bron: https://beestjeskwijt.nl