Multiplex platen

Multiplex platen

Multiplex is een plaatmateriaal dat eigenlijk voor meerdere toepassingen gebruikt kan worden. Het kan voor constructie aan de gevel, plafond of wand gebruikt worden. Maar bijvoorbeeld ook als deurplaat. Eigenlijk kun je de plaat bijna overal voor gebruiken. Je kunt van Multiplex platen ook een werkbank maken en bijvoorbeeld al je timmerwerk op verrichten. Het is ook een makkelijke oplossing om snel grote oppervlakken te voorzien van een stevige basis.

Wat is nou precies Multiplex?

Multiplex bestaat uit verschillende houtfineerlagen. Fineerlagen zijn eigenlijk dunne laagjes hout die op plaatmateriaal wordt aangebracht. De fineerlagen zijn wel van echt hout, hierdoor heb je wel de natuurlijke uitstraling die massief hout ook heeft. Deze fineerlagen moeten altijd eerst even drogen. Nadat ze gedroogd zijn, worden de fineerlagen op elkaar verlijmd. Multiplex bestaat uit berkenhout, eiken, populieren of mahoniehout. Een ander houtsoort dat tegenwoordig ook veel wordt toegepast bij Multiplex is Okoume.

Is Multiplex watervast?

Je kunt kiezen voor Multiplex WBP. Dit staat voor Water Boiled Proof. Je zou deze plaat dan in principe kunnen gebruiken voor buitentoepassingen en vochtige ruimtes. Of bijvoorbeeld voor buiten constructies en garage deuren.

Verschillende afmetingen

Multiplex platen zijn in zoveel verschillende afmetingen en diktes. Daarom is het ook zo geschikt in veel toepassingen. Je kunt al een Multiplex plaat met een dikte van 3,6mm bestellen tot aan een dikte van 40mm. Heb je bijvoorbeeld een hele stevige constructie nodig, dan ga je voor een dikkere plaat. En zo zijn er natuurlijk ook veel verschillende lengtes en breedtes. Deze verschillende maten zijn bijvoorbeeld bij Sleiderink te verkrijgen.

Gegrond Multiplex

Gegronde Multiplex platen zijn voor behandeld met een bepaalde grondverf waardoor ze direct over te schilderen zijn in iedere kleur die jij wilt.

Samengevat is Multiplex plaatmateriaal ontzettend sterk, en kun je het in super veel constructies toepassen. Je hebt genoeg keuze om te variëren met lengtes en diktes, en materiaal! Als je van plan bent om plaatmateriaal te gaan bestellen. Kijk dan bijvoorbeeld op Sleiderink.nl, ze hebben daar een ruime keuze met plaatmaterialen.