Garagedeuren: alle modellen en de voordelen

garage deur

Bij een moderne garage horen uiteraard betrouwbare, stijlvolle en praktisch gemakkelijk hanteerbare garagedeuren. Voor de kritische consument is er qua soorten garagedeuren tegenwoordig meer keuze dan ooit tevoren.

Maar welke (hoofd)soorten garagedeuren zijn er momenteel beschikbaar als je een deur op maat zoekt voor jouw garage? In dit artikel lees je alles over diverse soorten garagedeuren en de voordelen die deze deuren hebben. Lees onderstaand artikel goed door om de juiste keuze te maken als je een garagedeur op maat zoekt!

Garagedeuren die je open kunt slaan

Een van de bekendste soorten deuren voor garages, zijn openslaande garagedeuren. Openslaande deuren zijn vooral populair bij villa’s en grotere huizen, omdat daar voldoende ruimte is om dit type deur toe te passen.

Een voordeel van openslaande deuren voor garages is de elegante look van dit type garagedeur. Verder hebben openslaande deuren een landelijke uitstraling en zijn ze verkrijgbaar in allerlei materiaalsoorten, zoals hout, aluminium of kunststof. Prettig aan openslaande deuren is verder dat je ze niet helemaal hoeft te openen als je met de auto weg wilt gaan. De deuren half open zetten is voldoende. Ideaal dus als je veel gebruikmaakt van je garage!

Garagedeuren die kantelen

Naast openslaande deuren zijn er ook kanteldeuren die je in je garage kunt laten inbouwen. Dit type deur kantelt tijdens het openen naar binnen in de garage. Het deurblad komt vervolgens direct onder het plafond te hangen.

Eén van de voordelen van kanteldeuren, is de hoge mate van veiligheid. Vroeger waren kanteldeuren kwetsbaar en konden ze door inbrekers relatief gemakkelijk geopend worden. Moderne kanteldeuren zijn echter een stuk beter beveiligd: het veersysteem is goed afgedekt, terwijl ook de sloten op dit type garagedeur tegenwoordig veel beter tegen een inbraak bestand zijn.

Sectionale deuren

Sectionaaldeuren voor een garage zijn deuren die uit lamellen bestaan en die verticaal open kunnen. Bij het openen van dit type garagedeur schuiven de lamellen verticaal onder het plafond. De eigentijdse uitstraling van deze garagedeur en de vele kleurvarianten en stijlen die mogelijk zijn, vormen een groot voordeel. Verder zijn sectionaaldeuren eenvoudig te openen en ook gemakkelijk in het onderhoud. In de garage zelf neemt de deur verder nauwelijks ruimte in beslag.

Deuren die zijdelings opengaan

Ten slotte zijn er nog garagedeuren die zijdelings opengaan. Hierbij schuiven de deuren bij het openen langs de zijwanden naar binnen. Een minpunt hiervan is dat je aan de zijkanten van je garage ruimte moet inleveren. Voordelen zijn er ook: dit deurtype is gemakkelijk in het gebruik en ziet er geavanceerd en eigentijds uit! Net zoals bij openslaande deuren hoef je de deur slechts een stukje te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.

Tot zover ons artikel over de verschillende soorten garagedeuren. Oriënteer je op je gemak en kies de deur die het beste bij je wensen past.