De voordelen van een entresolvloer

entresolvloer

Wellicht heb je er al weleens van gehoord, een entresolvloer. De kans is er ook dat je eigenlijk niet zoe goed weet wat het is en waarvoor het is bedoeld. Om te beginnen heeft de entresolvloer meerdere benamingen. De termen mezzaninevloer of verdiepingsvloer kunnen je bekender voorkomen. Mezzaninevloer zegt natuurlijk nog niks over wat het precies is. Verdiepingsvloer dan weer wel. Het is ook eigenlijk letterlijk een vloer, waarmee je een extra verdieping creëert. Nu kun jij je afvragen wat hiervan het nut of de voordelen zijn. Hieronder leggen we het haarfijn voor je uit.

Waarvoor gebruik je een entresolvloer?

Om te weten wat de voordelen zijn, moet je natuurlijk ook weten waarvoor het is. De vloeren worden dus gebruikt om een extra verdieping te creëren. Hiermee wordt echter niet bedoeld dat je een extra verdieping op een woning kunt plaatsen, het heeft een wat meer industriële toepassing. De vloeren zijn bedoeld voor wanneer je een loods, magazijn, werkplaats of ander soort bedrijventerrein hebt. In deze ruimte kun je dan een extra verdieping plaatsen.

Het eerste voordeel van entresolvloer

Het eerste voordeel is dan ook dat je meer vloeroppervlakte creëert, bovenop de al bestaande vloer. Het is dus niet nodig om een hele aparte verdieping te plaatsen. De verdiepingsvloeren worden hier namelijk gewoon direct bovenop geplaatst. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, is het dus mogelijk om tot bijna twee keer zoveel vloeroppervlakte te hebben, als met je normale vloer.

Meer opslagruimte

Een ander voordeel is dat de vloeren zeer sterk in elkaar zitten. De ijzeren platformen kunnen in veel gevallen wel duizenden kilo’s per vierkante meter dragen. Het is dus een zeer goede optie, wanneer je zware apparatuur of artikelen kwijt wilt. Daarbij is het zeer geschikt om bijvoorbeeld grote zware stellingen op te plaatsen, waar dan nog artikelen of andere spullen in kunnen. Je krijgt dus veel meer opslagruimte, zonder dat er een grotere ruimte nodig is.

Bron: https://www.twinfloor.nl/

Snel geplaatst

Bovendien zijn de vloeren ook nog eens zeer snel geplaatst. Waar een verbouwing weken tot maanden kan duren is dit hierbij niet het geval. Ook de planningsfase neemt al aanzienlijk minder tijd in beslag. Het is namelijk niet nodig om voor verschillende materialen te moeten zorgen, bij verschillende partijen. Dit komt doordat de vloeren als een soort bouwpakketten in elkaar passen. Van te voren wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn in de ruimte die je hebt.

Hierbij wordt de maximaal haalbare oppervlakte bekeken. Wanneer jullie het erover eens zijn wordt een datum gepland voor het plaatsen. Doorgaans kan dit al vrij snel. Dit geldt eveneens voor het plaatsen, dat in sommige gevallen zelfs al binnen één dag gebeurt is. Verdiepingsvloeren zijn dus snel geplaatst en zeer betrouwbaar, precies wat jij nodig hebt voor extra vloeroppervlakte.