Waterontkalker voor een lagere energierekening

badkamer

Als je te maken hebt met hard leidingwater dan kun je daar met behulp van een waterontkalker echt meteen iets aan doen. Met behulp van een ontkalker verander je hard leidingwater in zacht leidingwater. We vertellen je hier waarom je ook voor een waterontkalker zou moeten kiezen.

Apparaten gaan langer mee met waterontkalker

Omdat een waterontkalker kalk uit water haalt, soms zelfs alle kalk, gaan apparaten als het koffiezetapparaat, waterkoker, vaatwasser en wasmachine veel langer mee. Ze worden immers niet meer aangetast door kalkafzetting.

Ook de koffie smaakt weer beter

De al aanwezige kalk op apparaten bijvoorbeeld, verdwijnt stukje bij beetje na het plaatsen van de ontkalker. De ontkalker doet meteen zijn werk. Het water smaakt ook weer beter, wat natuurlijk ook weer fijn is als je van een kopje koffie of thee wilt genieten. Je hebt bovendien veel minder kalkaanslag in de voegen in de douche, waardoor je dus ook fors tijd bespaart op het schoonmaken van de voegen. 

Gebruik minder bij het wassen

Door het plaatsen van een waterontkalker heb je zacht en helder water en is er gewoon een stuk minder wasmiddel nodig om je was goed schoon te krijgen. Na het plaatsen van een waterontkalker heb je te maken met een stuk heldere en niet te vergeten een flink stuk zachter leidingwater. Je hebt in de regel hierdoor veel minder wasmiddel nodig en al helemaal geen wasverzachter meer. De was komt met zacht water dan ook uit de wasmachine zonder die hardheid die je hebt als je zonder waterontkalker wast. 

Geen onderhoud

Kies je voor een goede ontkalker, dan heb je daar behoorlijk lang plezier van. Een goede ontkalker heeft een levensduur van tenminste vijftien jaar. In die periode heb je er dus geen omkijken naar. Daarnaast bespaar je ook geld, want met een waterontkalker gebruiken je apparaten minder stroom. Dit heeft ook een lagere energierekening tot gevolg. Je bespaart eveneens op reparatie en de aanschaf van nieuwe apparaten. Je bespaart ook op de schoonmaakmiddelen.

Goed voor de huid

Kies je voor een waterontharder, dan wordt je huid minder droog na het douchen. Ook krijg je met zacht leidingwater veel minder snel huidirritaties. Zacht water is gewoon veel beter voor je huid, en ook voor je haar overigens.

De werking

Reden genoeg dus om ook te kiezen voor een waterontkalker, nu je kennis hebt genomen van de voordelen ervan. Het plaatsen kun je in de meeste gevallen prima zelf. Eenmaal geplaatst, stroomt hard leidingwater de ontkalker in. Daar wordt het geconfronteerd met harsbolletjes die kalk aan het leidingwater onttrekken. Daardoor stroomt veel zachter water de ontkalker weer uit. Na het plaatsen heb je geen omkijken meer naar de ontkalker. Wel zorg je dat er voldoende zout in de ontkalker aanwezig is. De harsbolletjes raken op den duur verzadigd. Door ze te spoelen met zout, kunnen ze er echter weer tegen. Het water met de kalk wordt via de riolering afgevoerd. Het gebruik van een ontkalker is overigens door goed voor het milieu. Er belandt via de riolering beduidend minder zeep in het milieu namelijk. Er zijn voldoende redenen dus om ook voor een ontkalker te kiezen. Het bespaart je en tijd en geld. Wat wil je eigenlijk nog meer? Breng daarom snel een bezoekje aan de website van Mooiwater!