Met deze tools zorg je voor een schitterend gazon

gazon

Met de zomer in de aantocht wil je natuurlijk dat je tuintje er helemaal prachtig bij ligt voor het aankomende lekkere warme weer. Als het zonnetje gaat schijnen wil je namelijk wel lekker op een stoeltje in kunnen zitten en genieten van de zomerse temperaturen. Wacht daarom niet te lang met het voorbereiden van je tuin op dit warme weer, want voor je het weet is het al zover. Het lijkt misschien heel erg veel werk om je tuin en je gazon klaar te maken voor de zomer, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn! Met een paar handige tools, zoals een grasmaaier en gardena slanghaspels kun je bijvoorbeeld al een heel eind komen en heb je in ieder geval al een prachtig en gezond groen veldje voor of achter je huis liggen.

Belangrijke tools

Misschien wel het allerbelangrijkste als het gaat om het creëren en onderhouden van een mooi grasveld in je tuin is een goede grasmaaier. Grasmaaiers bestaan in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je de standaard grasmaaier die je voort moet duwen, maar ook zitmaaiers waarbij je lekker chill kut zitten terwijl je het apparaat over je gazon heen stuurt. Tegenwoordig heb je zelfs ook volledig automatische grasmaaiers. Deze kleine apparaatjes rijden binnen een afgezet gebied in jouw tuinen en maaien zo het gras. Ze maken gebruik van een oplaadstation wat je in je tuin plaatst en rijden hier uit zichzelf automatisch in en uit. Er zijn dus veel verschillende soorten grasmaaiers en er is voor ieder wat wils. Zoek dus uit wat het beste past bij jou en je tuin en dan kun je heel erg veel plezier hebben van het mooie gazon dat een grasmaaier je op kan leveren!

Niet alleen een grasmaaier

Toch is een grasmachine niet het enige belangrijke gereedschap wat je goed kunt gebruiken om je gazon een opfrisser te geven. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een goede sproei installatie. Zeker tijdens droge zomers kan je gazon best een klap krijgen als het weinig water krijgt. Het zou dus best eens handig kunnen zijn om te investeren in goede sproeiers, tuinslangen, waterkranen en gardena onderdelen. Wat je natuurlijk ook zou kunnen doen is hulp inschakelen van een professionele hovenier. Een hovenier heeft ongelofelijk veel verstand van tuinieren, tuinen en gazons. Een hovenier zou je dus heel goed advies kunnen geven over wat je allemaal moet doen met je gazon en hij zou je hier goed mee kunnen helpen. Dit is dus zeker een goede optie om in overweging te nemen. Zeker als je zelf niet zulke groene vingers hebt.

Vergeet de rest van de tuin niet

Vergeet ten slotte de rest van de tuin niet mooi aan te kleden. Het is immers zonde veel te investeren in een mooi gazon om dan vervolgens niets met de rest van de tuin te doen. Maak dus vooral een lekkere zithoek in je tuin, zodat je over je prachtige gazon kunt uitkijken. Denk hierbij aan een loungeset, lekkere stoelen, of misschien zelfs een eettafel. Decoreer deze zithoek met mooie kussens en dekens. Ook kun je misschien zelfs een barbecue aanschaffen en in je tuin zetten. Wat is er nou leuker dan s avonds lekker buiten eten in de warmte? Op deze manier maak je van je tuin een ontzettend fijne leefplek! Zo kun je de hele zomer lekker genieten van de warme temperaturen vanuit je heerlijke stoel met uitzicht op je prachtig groene gazon.