Schuifdeuren; ideaal voor jou woning

Schuifdeuren zijn deuren die uit een of meerdere verschuifbare platen bestaan. Ze openen en sluiten niet als de normale deur. Deze deuren open en sluiten zijwaarts. Schuifdeuren kunnen gemaakt worden van hout, metaal, glas en ook van kunststof. Schuifdeuren kunnen dienen voor het scheiden van ruimtes. Deze deuren hebben vaak een zwaardere constructie en zijn met een slot te vergrendelen. Omdat er op de schuifdeuren met een zwaardere constructie een slot past, biedt de deur ook gelijk wat veiligheid. Maar je ziet de schuifdeuren ook als onderdeel van kasten. Denk bijvoorbeeld aan een klerenkast. Bij kasten zijn er vaak meerdere deuren waarbij de ene deur voor de andere schuift. Zo is één gedeelte van de kast per keer te zien. Het geeft de kledingkast ook een nette en strakke look.

De schuifdeur aanpassen naar jouw wensen

Een schuifdeur neemt meer oppervlakte op dan dat van de deuropening zelf. Doordat de kast zijwaarts schuift moet er een gedeelte van de muuroppervlakte vrijblijven zodat de schuifdeur helemaal open kan. Als dit niet jouw smaak is, dan kan je wellicht meer doen met een aparte versie van een schuifdeur. Bij deze versie zitten de platen boven elkaar en werkt de deur net als een rolluik. Zo heb je een deur die praktisch goed werkt en je hoeft geen rekening te houden met ruimte die je vrij zou moeten houden. Je kan de vrije ruimte gebruiken voor het plaatsen van bijvoorbeeld decoratie items.

Schuifdeuren zijn niet alleen ideaal voor jouw woning

Schuifdeuren worden vaak gebruikt als vervanging van normale deuren, omdat zij minder ruimte in beslag nemen dan de deuren die openklappen (deuren met scharnieren). Je ziet schuifdeuren daarom vaak in kleine appartementen, keukens, slaapkamers en kledingkasten. Je ziet schuifdeuren ook bij busjes, liften en winkels. Bij winkels en kantoren heb je vaak de automatische schuifdeuren. Deze maken het gemakkelijker voor een ieder om binnen en buiten te treden, maar zijn in het bijzonder erg handig voor gehandicapten. Vooral als zij gebruik maken van een rolstoel of rollator. Glazen schuifdeuren worden meestal gebruikt om het doorkomen van buitenverlichting en het uitzicht niet te belemmeren. Ook stralen glazen schuifdeuren meer luxe uit. Glazen schuifdeuren worden ook schuifpuien genoemd. Schuifdeuren zijn even goed voor het blokkeren van tocht en wind als de deuren met scharnieren.

Schuifdeuren zijn er in ruime keus

Schuifdeuren zijn er in allerlei soorten te vinden. Van kleur tot het materiaal waarvan de schuifdeuren gemaakt zijn; er is een ruime keus. Schuifdeuren kunnen op maat gemaakt worden en geven de ruimte waarin ze komen te staan een bijzondere look. Schuifdeuren zijn natuurlijk ook in prijs verschillend. Je hebt de standaard versies en de luxere versies. Deze zijn allemaal te vinden in verschillende bouw- en home furnishing winkels. In geval je zelf heel handig bent dan kan je ook zelf de schuifdeuren erg gemakkelijk bevestigen. Online zijn er erg veel tutorials die je daarbij kunnen helpen. Zo heb je een nieuwe schuifdeur en een super leuke DIY ervaring.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Show Buttons
Hide Buttons